Op zoek naar wat is een meniscus?

 
wat is een meniscus
 
Meniscus - Pijn Knie.
Hoe groter de kniebuiging hoe meer krachten er op de meniscus komen. Daarnaast kan een meniscus ook scheuren door degeneratie. Door het degeneratieproces in het lichaam verminderd de doorbloeding, wat vermindering van de kwaliteit van het weefsel geeft. In deze context is dat de meniscus.
haarinzicht.be
Wat is een meniscus? Mens en Gezondheid: Aandoeningen.
Hier een uitleg van wat de meniscus is, wat meniscusletsel inhoudt en welke behandeling, zoals arthroscopie, ervoor kan worden ingesteld. Het stukje kraakbeen tussen de bovenbeen Femur en onderbeen Tibia wordt de meniscus genoemd. Eigenlijk zijn er twee menisci te vinden, elk aan een zijde van het gewricht.
Scheur in de meniscus Alles over Orthopedie.
De meniscus bestaat namelijk uit elastisch kraakbeen. Bij het ouder worden neemt de kwaliteit van dat weefsel af, waardoor de meniscus minder elastisch is en makkelijker scheurt. In dat laatste geval hoeft de meniscus trouwens geen klachten te geven; de kwaliteit van het kraakbeen op de uiteinden van het onder- en bovenbeen zie de afbeelding is door de leeftijd waarschijnlijk ook verminderd en ook dat kan pijnklachten geven dit is artrose. Zo stelt de arts bij meniscusletsel de diagnose. De arts stelt de diagnose 'meniscusscheur' aan de hand van uw klachten en het lichamelijk onderzoek. Uw arts vraagt wat er is gebeurd, wat u voelt en of u eerder knieklachten heeft gehad. Dit vraaggesprek heet 'anamnese. Eventueel wordt een röntgenfoto gemaakt om andere oorzaken voor de klachten uit te sluiten.
Verwijderde meniscus. Sint Maartenskliniek logo. Sint Maartenskliniek logo tekstueel. Sint Maartenskliniek logo tekstueel. Sint Maartenskliniek logo. Sint Maartenskliniek tekst. Gesprek.
Dat is een halvemaanvormig schijfje dat als een schokbreker werkt voor uw knie. Het beschermt bovendien het kraakbeen tegen slijtage. Wanneer bij u in het verleden een meniscus grotendeels is verwijderd, zal de druk op uw kraakbeen toe gaan nemen.
Meniscus - 10 definities - Encyclo.
levenswetenschappen De meniscus is een kraakbeenring in het kniegewricht waarmee een groot gedeelte van de druk op het onderbeen wordt opgevangen. Met de term 'meniscus' wordt ook vaak een meniscusletsel aangeduid. Het gaat hierbij meestal om een scheur ten gevolge van een draaiing bij een gebogen knie, een veelvoorkom.
Gescheurde meniscus: oorzaak, operatie, behandeling oefeningen.
Wat zijn de klachten van een gescheurde meniscus? Het scheuren van de meniscus kan zeer pijnlijk zijn. Letsel van de binnenste meniscus geeft pijn aan de binnenzijde van de knie. Is de buitenste meniscus gescheurd, dan wordt de pijn aan de buitenzijde van de knie gevoeld.
Meniscusscheur meniscuslaesie St. Antonius Ziekenhuis.
Een scheur in de meniscus geeft verschillende klachten, zoals pijn aan de binnen- of buitenkant van de knie, afhankelijk van welke meniscus beschadigd is. De knie kan ook reageren met zwelling als de meniscus gescheurd is. Ook kan de knie 'op' slot'' gaan. Dit gebeurt als er een stukje van de kapotte meniscus losraakt en vast komt te zitten in het kniegewricht. U kunt uw knie dan niet meer strekken. Door wat te bewegen en met het onderbeen en dus ook de knie rondjes te draaien, kan de knie uit de slotstand gaan.
Meniscus anatomie - Wikipedia.
De meniscus wordt vrij vaak beschadigd bij intensieve sporten zoals voetbal, waarbij vooral de rotatie in de knie met gefixeerde voet berucht is: de voetbalknie. De binnenste ook wel mediale meniscus loopt een grotere kans op beschadiging dan de buitenste ook wel laterale omdat de binnenste vastzit aan de knieband en daardoor minder flexibel in zijn bewegingen is.
Meniscusscheur of voetbalknie - Annatommie mc.
Na het scheuren van een meniscus komt ervaak vocht inuw knie, waardoor deze dikker wordt en dezezwelling kan pijn geven. Soms komt een stukje van een gescheurde meniscus klem te zitten in het gewricht, waardoor uw knie 'op' slot gaat. U kunt uw knie dan opeens niet meer strekken of juist niet meer buigen. Dit kan meteen na het blesseren van de knie gebeuren, maar ook enige tijd erna. Meniscusscheur - behandeling en herstel. Beweging van de knie.: Als de zwelling en de pijn meevallen en u kunt op het been staan, probeer dan gewoon te blijven bewegen. Beweging is goed voor het herstel. Rust en oefeningen.: Neem bij veel pijn of zwelling enkele dagen rust. Voor het lopen in en om het huis kunt u krukken gebruiken. Af en toe koelen van de knie kan prettig zijn en de pijn wat verminderen.

Contacteer ons